Over de dansschool

April 1981 is Bertha Huls de Jazzdansschool gestart met 6 leerlingen in de Spoorstudio te Doetinchem. Jazzdans is haar grote passie en dus werd er stevig aan de weg getimmerd.

Het resultaat was dat in september hetzelfde jaar al 180 leerlingen elke week de sterren van de hemel dansten. De groei ging gestadig door en vakbekwame docenten werden aangenomen.

Vanaf 1990 gaat de dansschool verder als een VOF samen met Ilse Derksen, die dan 8 jaar werkzaam is in de dansschool.

Mede door de specifieke dansstijlen en het grote enthousiasme van docenten en leerlingen werd in 1999 een tweede dansstudio geopend in het Saza complex aan de Sportweg te Doetinchem.

Door de talentontwikkeling in de dansschool ontstond een uitstekend klimaat voor het oprichten van de Jazzdansgroep Lèfamm. Deze semiprofessionele dansgroep heeft vele prijzen gewonnen en laat zien dat modern jazzdans springlevend is.

De streetdance wordt vertegenwoordigd door de dansgroep de Beatsliders met de geheel eigen stijl van hedendaagse skills.

Met zeer veel optredens en fantastische balletvoorstellingen geven de zeer kundige en gekwalificeerde docenten hun visitekaartje af.

Elke week dansen leerlingen van 3 tot 80 jaar, meisjes(dames) en jongens met veel plezier in de twee studio’s.

Sinds september 2015 werkt de dansschool onder de paraplu van de Muziekschool Oost-Gelderland.

De coördinatie van de dansschool is na pensionering van Bertha Huls in handen van Ilse Derksen.

Vanaf januari 2021 valt de dansschool onder het Amphion Cultuurbedrijf en gaat verder onder de naam AMPHION DANSSCHOOL.

We hopen dat de dansschool nog jaren de dans in oost Gelderland vertegenwoordigd.

 

dansstijlen