Lisette Suyl

Als zesjarig meisje is Lisette in 2004 begonnen met dansen bij Amphion Dansschool (destijds Jazzdansschool Bertha Huls) en heeft in 2017 haar kinderdroom waar mogen maken; lesgeven bij Amphion Dansschool.

Lisette is sinds kleins af aan al bezig met de dansstijlen klassiek ballet en jazz. In een paar jaar op de vooropleiding van ArtEZ en na het afronden van haar MBO dansopleiding heeft ze ook geleerd dat haar passie bij modern en hiphop ligt.

Haar passie als uitvoerend danser heeft ze lange tijd geuit bij dansgroep Lèfamm en haar passie als dansdocente uit ze natuurlijk bij Amphion Dansschool. Op dit moment geeft Lisette hiphop les op de maandagavond.

Femke Nieuwenhuis

Femke is op haar 3e begonnen met dansen bij Amphion Dansschool en is sindsdien (gelukkig) nooit gestopt.

Ze heeft al veel verschillende projecten gedaan, zoals een musical van Ron Boszhard Producties waar ze drie jaar aan mee heeft gedaan. Ook heeft ze veel choreografieën gedanst, waaronder een stuk van Adriaan Luteijn (choreograaf bij Introdans) en een stuk van Johan Inger (choreograaf bij het Nederlands Dans Theater). Daarnaast heeft ze vele workshops gegeven en gevolgd in binnen- en buitenland. Ook heeft ze lange tijd haar passe geuit bij Dansgroep Lèfamm. 

In 2014 heeft ze haar diploma ontvangen voor het behalen van de opleiding Fast Track Dans MBO-HBO.

Femke geeft op donderdagmiddag les aan de kabouters en kleuters en op donderdagavond geeft ze streetdance

Juliane Groenen-Swillus

Juliane Groenen-Swillus is in 2009 afgestudeerd aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem voor de vakken modern, jazz, klassiek ballet en ADV. Sindsdien geeft Juliane les in het amateur veld en heeft ze zich de afgelopen jaren vooral verdiept in het geven van moderne- en jazzlessen en het maken van choreografieen.

Juliane volgt regelmatig workshops in het binnen- en buitenland om zich verder te verdiepen en om inspiratie op te doen. Hieronder vallen workshops in Londen, Frankrijk, New York, Chicago en Duitsland. Daarnaast geeft zij les op een middelbare school en verzorgt Juliane dansprojecten voor het middelbaar onderwijs met onder andere Jeugd danstheater Scapino.

Juliane geeft op vrijdag moderne les aan onze selectiegroepen en Dansgroep Lèfamm. 

Mareike MacLean

Mareike is afgestudeerd aan de dansopleiding van ArtEZ in Arnhem in de vakken Modern, Flamenco, Klassiek en ADV. Na haar afstuderen heeft ze workshops in het binnen- en buitenland gevolgd. Sinds 2011 volgt zij een Laban/Bartenieff Bewegingsanalyse opleiding bij Eurolab in Berlijn. 

Ze is ondertussen al ruim 20 jaar werkzaam bij Amphion Dansschool en geeft op woensdag zowel klassieke als moderne les. 

Evelien Ter Maat

Als klein meisje is Evelien begonnen met dansen begonnen bij Amphion Dansschool. Eerst jazz, later ook klassiek, flamenco en spitzen. Uiteindelijk is ze in 2005 begonnen aan de opleiding docent dans op Artez te Arnhem en vervolgens in 2009 afgestudeerd.

Na het behalen van haar diploma heeft ze drie jaar les gegeven op een balletschool op Chios, Griekenland in de stijlen jazz, modern, klassiek ballet, flamenco en spitzen. Door de crisis daar en het verlangen om toch verder te groeien als docent heeft ze besloten terug te keren naar Nederland.

Bij Amphion Dansschool geeft ze (weer) met heel veel plezier les! Iedere dinsdag geeft Evelien klassiek-, jazz– en spitzenles . Op zaterdagochtend geeft ze klassieke les aan onze selectiegroepen en Dansgroep Lèfamm. 

Naast het lesgeven geeft ze ook workshops op onder andere basis- en middelbare scholen en geeft ze les op een kinderdagverblijf in Doetinchem.

“Ik hoop jullie eens te zien in mijn lessen!”

Dansante groet,

Evelien

Ilse Derksen

Ilse is coördinator dans en docent. Sinds 1983 is ze werkzaam bij Amphion Dansschool. Van 1990 tot 2015 was dit als mede-eigenaar van de dansschool. Sinds 2015 is ze werkzaam als danscoördinator. 

Ze geeft op verschillende dagen steps en jazz lessen voor volwassenen.

“Graag zou ik je terugzien in mijn lessen of bij een van de andere docenten”. 

dansstijlen